Vinbønder

VI ER IKKE SOM DE ANDRE……..

……….. MEN DET HAR VI HELLER IKKE BESTRÆBT OS PÅ

I mere end 33 år har vi importeret vin og udviklingen er gået stærkt. Størstedelen af vinen, som drikkes i Danmark, er stadigt hurtigt producerede produkter tilsat forskellige smagsnuancer. Vine som ses på hylderne ikke mindst i dagligvare butikkerne . Vi er ikke dogmatiske, men har stor respekt for de bønder, der vælger at tage hesten med i marken i stedet for traktoren med sprøjten. Biodynamiske vinbønder betragtes ikke længere som landsbytosser, men anerkendes nu som vigtige trendsættere for vin med høj kvalitet. Langt størstedelen af vores samarbejdspartnere er godkendt til biodynamisk produktion

VI KENDER VINBØNDERNE – VI KENDER  VINGÅRDEN – VI VED, HVORDAN DE PRODUCERER VINEN

Læs nedenfor et udvalg af vores sortiment

DOMAINE ALBERT MANN   –   WETTOLSHEIM  –  ALSACE

Vinejendommen er beliggende i den sydlige del af Alsace cirka fem km. fra Colmar. Vi har importeret deres vine siden 1990 og har haft eneforhandling i Danmark i alle årene. I dag er vinhuset kendt overalt i vindrikkende lande i hele verden. Vurderet i de helt anerkendte vinmagasiner, som en af de tre bedste producenter i området set til sammenligning med de mange tusinde producenter i Alsace. Vi importerer Pinot Auxerrois, Riesling, Pinot Gris, Muscat, Gewurztraminer og Pinot Noir samt deres Cremant ’d Alsace. Produktionen er udelukkende biodynamisk.

…………………………………..

GEORGES VESSELLE  –  BOUZY  –  CHAMPAGNE GRAND CRÛ

Georges Vesselle er et mindre, men ældre Champagnehus beliggende i Bouzy, hvor markerne er klassificeret som Grand Crû. Det er Bruno Vesselle, som i mange år er den ledende drivkraft i såvel produktion og salg. Markerne er tilplantet med 90% Pinot Noir og 10% Chardonnay. Vi importerer fem forskellige produkter. Vinen lagres i op til fem år i  den 20 meter underjordiske kælder, hvorefter vinen er at finde på vinkortet i de mest fornemme restauranter i Paris.

…………………………………………

DOMAINE  DES  PASQUIERS  –  SABLET  –  CÔTES DU RKÔNE

Midt i Sablet by ligger dette Domaine, hvor brødrene Jean Claude og Philippe Lambert råder over mere end 100 hektar. Markerne er tilplantet med 90% Grenache og Syrah. Vi har importeret deres vine siden 1995 og ikke mindst deres Vin de Pays, som har været en bestseller gennem årene. Samtlige vine er biodynamisk produceret. De producerer også Côtes du Rhône, Sablet og Plan de Dieu.

………………………………………………

CHÂTEAU GIGOGNAN  –  SORQUES  –  CHÂTEAUNEUF DU  PAPE

Slottet er meget smukt beliggende beskyttet af dalene omkring og med udsigt over byen Châteauneuf- du-Pape. Vinen dyrkes på 30 hektar, hvor vinstokken er op til 80 år gamle. De producerer tillige en traditionel Côtes du Rhône og Côtes du Rhône Villages. Samtlige produkter er biodynamisk produceret.

……………………………………………………

DOMAINE  –  CROCHET  –  DOMINIQQUE et  JANINE  –  BUE en  SANCERRE

Vinejendommen ligger I hjertet af Sancerre i den lille vindyrkningsby Bue. Det er femte generation, som dyrker vin på de 12 hektar vinmarker, hvoraf langt størstedelen er tilplantet med Sauvignondruen til den hvide Sancerre. Terroir er forskellig fra mark til mark. Til den hvide Sancerre harr druerne vokset på 50% callioter, 30% ler og kalksten og 20% flint

…………………………………………

DOMAINE  COULANGE  –  BOURG-ST-ANDEOL  –  CÔTES  DU  RHÔNE

Domaine Coulange er beliggende i Bourg-St-Andeol nabo til Frankrigs vel smukkeste nationalpark, som absolut er mere end et besøg værd – Reserve naturelle nationale des Georges de Àrdeche – Familien har dyrket vin på markerne siden 1810, men indtil Christelle overtog driften i 1996 solgte de tidligere generationer vinen til vinkøbmænd i området. Christelle  gik helt i den modsatte retning og investerede store summer i at opbygge en egen produktion samt ændrede rammerne for arbejdet med stokkene i marken. Resultatet udeblev ikke, da hun er blevet udnævnt til Årets Rhôneproducent  på Agriculture  Exhibition i Paris. Druerne til produktionen er udelukkende Grenache og Syrah.

…………………………………………

CHÂTEAU  PATRIS  – SAINT-EMILION  GRAND CRÛ  –  BORDEAUX

Slottet ligger på den sydlige bakkeskråning i Saint-Emilion i forlængelse af vinmarkerne fra Chateau Angelus. Marken er beskyttet mod de kolde vinde, men nyder til gengæld godt af de mange solskinstimer, som fremmer en perfekt modning af druerne. Slottet råder over 11,5 hektar beplantet med 75% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon og 10% Cabernet Franc. Dyrkningsmetoderne overlader ikke noget til tilfældighederne og de samme krav gælder i vingården og kældrene. Høsten foregår manuelt, som er med til at bevare frugten i druerne længst muligt. Michel Geneviève og Emmanuel Querre er drivkrafterne bag salg og produktion i dag. Desuden ejer familien yderligere tre slotte i området bl.a. Château Brun Despagne i kommunen Genissac lige syd for Saint-Emilion. Vi har også importeret denne vin i mange år.

…………………………………………..

CASA  GIRELLI  –  VIRTUOSO  –  PRIMITIVO  –  PUGLIA 

Casa Girelli blev grundlagt I Trento i slutningen af det nitten århundrede og er et godt eksempel på, hvordan huset spreder sig til flere vinområder men er med til at højne kvaliteten hos vinbønderne  i områderne. 100% Primitivo hvor vinstokkene er mere end 30 år gamle. Høsten foregår manuelt og efter fermentationen bliver vinen lagt på egefade.

………………………………………

DOMAINE  NAUDIN-FERRAND  –  MAGNY LES VILLERS  –  BOURGOGNE

Ved Nuits-St. Georges i den lille landsby Magny Les Villers ligger Domaine Naudin-Ferrand, som ejes af Claire Naudin. Vi har importeret hendes vine i mere end 25 år, og har år efter år oplevet en kvalitet, som er meget stabil og bliver bedre og bedre. Sortimentet er stort, men vi har koncentreret os om fem forskellige vine. Hautes Côtes du Beaune i rød og hvid og Haures Côtes de Nuits ligeledes i rød og hvid. Derudover nogle få kasser om muligt fra de 0,1 hektar Echezeaux Grand Crû, som hun  købte tilbage i  80 erne.

…………………………………………

MATOCCHIA  –  LUCCA BRUNELLI –  MONTALCINO  –  TOSCANA  –  BRUNELLO DE MONTALCINO

Lucca har løbende opkøbt arealer siden han som enebarn overtog vingården i Toscana i 1995 fra sine forældre, Mauro og Anna Savini Brunelli. Deres marker strækker sig især over den sydlige del af Montalcino, og i en højde cirka 300 meter over havet. De inkasserer altid meget høje karakterer i bedømmelserne hos de højt respekterede vinskribenter. Vi har importeret flere af disse vine i 25 år.

…………………………………………

DOMAINE  GUILLOT  GONIN  –  VILLIE  MORGON  –  CRÛ  BEAULOLAIS  

Dette Domaine er en sammenlægning  af to vinfamilier, som har dyrket vin på disse marker fra 1805, men i begyndelsen af det 19. århundrede blev det nuværende Domaine  grundlagt, og siden har fem generationer efterfulgt hinanden på gården. I dag besidder de 35 hektar fordelt over flere af de mest estimerede  Crû Beaujolais kommuner. Det betyder forskellige stilarter fra vin til vin. Jeg har valgt at importere fra de bedste kommuner i det centrale Beaujolais – Julienas, Fleurie og Morgon. Corinne og Jean Philippe Guillot arbejder og producerer vine med stor respekt for naturen. De tre røde vine er selvfølgelig produceret udelukkende på Gamay-druen, som har et lavt syreindhold og bør nydes ved cirka 14 grader.